Cybercrimeverzekering

Cyberverzekering

Ook als je geen online zaken doet en geen miljoenenomzet draait, kun je als ondernemer doelwit zijn van internetcriminelen. Zij installeren zonder dat je dat door hebt software op je computer en kunnen zo geld en data stelen. Daar bovenop maak je kosten om het systeem te herstellen, virussen te verwijderen en je gegevens terug te halen.

Waarvoor ben je verzekerd?

Veel cybercrimeverzekeringen bieden een beveiligingspakket waarmee je ervoor zorgt dat digitale aanvallen en virussen buiten de deur blijven. Krijgen criminelen toch toegang tot je computer, dan kun je rekenen op technische ondersteuning om de gevolgen ongedaan te maken of te beperken. Lijd je financiële schade dan krijg je een vergoeding.

De dekking betreft:

  • Schade als gevolg van diefstal
  • Schade als gevolg van digitale fraude
  • Juridische hulp

Serieus risico

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad. Onder cybercriminaliteit vallen verschillende criminele handelingen van phising tot een site platleggen of gegevens stelen. In 2014 kreeg zo’n 20% van de mkb-bedrijven te maken met internetcriminaliteit. De jaarlijkse schade van digitale diefstal ligt tussen de 9 en 30 miljard euro. Ook hebben steeds meer bedrijven last van ransomeware of gijzelsoftware waarbij bestanden geblokkeerd zijn en alleen tegen betaling weer vrijgegeven worden.
Sinds 1 januari 2016 bestaat de meldplicht datalekken in. Dat betekent dat je als bedrijf direct een melding moet doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je een ernstig datalek hebt.
Onderschat het probleem van cybercrime niet, maar vraag ons naar de mogelijkheden om jou te verzekeren.

De premie

De premie die je betaalt hangt onder meer af van:

  • De grootte van je bedrijf
  • De hoeveelheid vertrouwelijke informatie
  • Je eigen IT-beveiliging